Un menjar per qualsevol dia de la setmana, estan molt bons hi ha més porten energia, proteïna, minerals i fibra, són perfectes! A l´hivern en olleta a l´estiu amb ensalades, aquests tenen una textura molt fina, són petitets. Però normalment els compro a una botiga del poble on venen moltes coses com aquelles botigues que surten a les pel·lícules de vaquers, casa "Gimi" les llegums les venen a granel i són boníssims es desfan a la boca.
Ingredients:
cigrons (1 grapadet per cap).
una cullerada sopera de bicabonato,la nit abans.
1 porro,
1 pastanaga,
1 fulleta de llorer,
2 alls,
aigua.
Posarem els cigrons la nit abans a remulla amb aigua i una cullerada de bicarbonat (això accelerarà el procés de cocció). Pel matí agafarem els cigrons, llencem l'aigua els posarem a l'olla pressió amb la pastanaga el porro, alls i llorer jo els deixo coure 30 minuts de sal no en tirem fins al final. Ara anem a per l'altra part.
Ingredients:
1 llesca de pa,
1 ceba, julivert,
2 dents d´all,
1 culleradeta de pebre roig,
morter, oli, sal.
Primer de tot agafarem la cassola i li tirarem 3 cullerades d´oli d'oliva i fregirem el pa, després el retirarem i el ficarem al morter, amb el mateix oli sofregirem una ceba tallada fina i un dent d'all.
Picarem al morter un dent d'all el julivert amb el pa. Al sofregit ficarem una culleradeta de pebre dolç roig o apartarem del foc.
Quan ja tenim la picadeta l'afegim al sofregit que ja pot tornar al foc.
Seguidament afegim els cigrons amb el seu caldet, rectifiquem de sal o deixem bollir 10 minuts, perquè és mesclin els sabors. Jo sempre li fico un ou dur així és un plat complet amb una ensalada i aquest plat ja tenim el dinar fet,
.BON PROFIT!
No hay comentarios:
Publicar un comentario