domingo, 17 de mayo de 2015

Truita en patates "light".

Per a 5 persones
 Aquesta és la manera en que jo faig la truita en patates, és molt lleugera, ja que quasi no porta oli, ens va molt bé. Recordo que la meva mare en feia totes les nits per sopar quan erem tots a casa i erem 7 persones, afegia un munt d'oli per fregir les patates i després el treia quan tenia que afegir l'ou. Jo que sempre obserbava la situació, em semblava una barbaritat.
Ingredients:
3 cullerades d´oli d´oliva,
sal,
aigua,
mitja ceba,
6 patates mitjanes,
4 ous + 100 ml clara d'ou
 Tallarem les patates molt fines de gruix sempre que totes tinguen la mateixa mida i cuadradetes amb la ceba.
 Escalfem la paella afegirem 4 cullerades d´aigua, ficarem les patates amb un polsim de sal.
 Li fiquem tres cullerades d'oli d'oliva, o remenem. Les taparem i deixarem coent a foc baix un 10 minuts.
 A meitat cocció afegim un xoret més d´aigua ,perquè és vagi coent.
 La courem sempre amb la tapa i anem remenant perquè no s'apeguin. El meu truquet per veure que les patates són fetes es punxant-les amb un gavinet, quan ja és trenquen ja hi són.
 Batrem els  ous més les clares la sal amb un bol, fiquem les patates o mesclem tot. Ho ficarem tot a la paella  o courem a foc mitjà una banda i l´altra, fins a tres voltes li dono jo amb un tomba truites. És cou com al vapor, està igual de bona.

BON PROFIT!!

2 comentarios:

  1. Me encanta como lo esplicas. Sencillo y facil. Buena cocinera!!

    ResponderEliminar