martes, 19 de mayo de 2015

CÓC AMB LA CASSOLA ROSCO.

 Mireu quina "relíquia" e heretat de la meva iaia. La cassola rosco, verdaderament no se quin nom devia tenir, jo le batejat així. Antigament com no hi havia forn o feien tot aquí,carxofes, primentons, albergínies, maçanes etc . Ja aniré fent més cosetes. Avui toca cóc de iogurt.
 Primer de tot escalfarem el ferro, que la cassola anirà al damunt.
 Ingredients:
3 ous,
1 iogurt natural,
1 mida d´oli de girasol,
la ratlladura d´una llima,
2 mides de sucre,
4 mides de farina ,
 un sobret de llevat en pols.
 Ho batrem tot primer el iogurt, l'oli, el sucre i els ous, després la farina el llevat i la ratlladura de la llima.
 Ens a de quedar una pasta fina i sense grumols.
 O ficarem a la cassola i al foc amb el ferro que ja serà calent.
 Taparem la cassola amb els forrats tapats.(la tapa és giratoria pot anar amb els forats oberts o tapats). Ho courem al mínim 40 minuts, el treurem del foc o destaparem per a què és refredi, i després ja el podrem treure. Per a conservar els cocs jo els poso a un tuper hermètic, així ja tenim l'esmorzar d'aquesta setmana.
 Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario