Aquest cóc és tradicional a molts de pobles. A la Terra Alta s'acostuma a fer per Setmana Santa. A Batea quan s'afegeix la mel es mescla amb anís i sucre.
Aquest cóc queda duret així que per acompanyar un bon te és perfecte.
Cada poble té el seu secret!
Ingredients:
3 ous
600 grs de farina
60 ml de mel
60 ml de sucre
60 ml d'oli
60 ml d'anís
1 paperet de gasosa
Escalfarem el forn a 190ºC. Batrem els ous amb el sucre, l'oli, l'anís i el paperet de gasosa.
Anirem incorporant la farina, poc a poc pastarem amb les mans.
Treballem la massa 5 minuts, ens a de quedar una mica enganxosa.
La ficarem a una llanda untada amb oli, ens a de quedar el més prima possible, farem uns ullals amb els nusos de les mans. Finalment li posarem la mel per damunt.
Enfornem 15 minuts a 190ºC a l'altura mitjana del forn dalt i baix. Us a de quedar ben dauradet, també li podeu afegir matafaluga queda molt bo, aquest ingredient és opcional.
BON PROFIT I BONA CUINA!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario