martes, 2 de julio de 2019

Horxata de xufa

 Uix si feia anys que no en veia de Xufes!! Abans per a festes majors, sempre venia la parada de xufes i coco, ara ja s'ha perdut tot.
Aquesta recepta té dos passos molt importants, ja remarcaré quins són.

Ingredients:

250 grs de Xufes
1l d'aigua.
 Primer de tot em d'hidratar les Xufes, les posarem amb un bol cobertes d'aigua de 7 a 12 hores al frigorífic.

 Una vegada ja estan hidratades, ja veureu que a canviat de color i han augmentat el seu volum. Les i treurem tota l'aigua, i ara sí que hem d'agafar el litre d'aigua i començar a treballar amb ell.

Ingredients;
El litre d'aigua
la xufa hidratada
200 grs de sucre o l'edulcorant que utilitzeu, aneu provant de gust.
 Cobrirem les Xufes amb l'aigua , no tota primer uns 300 ml i al final d'aquest pas tota la resta.
 Triturarem amb el turmix. Una vegada està tot ben triturat, AQUÍ BÉ EL PAS IMPORTANT, acabarem d'afegir tota l'aigua i deixarem reposar de 2 a 4  hores a la nevera, així l'orxata ens quedarà més gustosa. (Aquest pas és pot evitar).
 Si teniu un colador de roba millor. Posarem tota la llet al colador i anirem traient l'orxata amb l'ajudà d'algun estri.
 Una vegada esta tota la llet treta, ja li podem afegir l'edulcorant que utilizeu.
És idoni per a l'estiu, fresqueta de la nevera és boníssima!! Penseu que com no porta conservants , només ens aguantarà 2 dies a la nevera.

BON PROFIT I BONA CUINA!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario