jueves, 14 de enero de 2021

Coquetes de " Sant Antoni "

Ja som a Sant Antoni! La Torre de l'Espanyol és un municipi de la Ribera d' Ebre. Antigament es feien aquestes coquetes, per a Sant Antoni amb el forn de llenya de la cuina econòmica. L'any passat les vam fer i van tenir molt d'èxit.

 Ingredients:
500grs de farina
125grs de sucre
125ml d'oli de girasol
125ml d'aigua
mig gotet d'anís
1 ou
ratlladura d'una llimona
1culleradeta de matafaluga
5grs de llevat de panaderia
 Aquesta vegada els e fet amb la panificadora, si no en teniu a mà igual es poden fer, antigament es feien així. Primer fiqueu  els líquids després els sòlids.
 Heu d'amassar fins que quedi llisa i fina.
  

Escalfarem el forn a 220ºC. Directament farem boletes de 70grs cada una i li donem forma amb els dits. Pintarem les coquetes amb oli de girasol i li afegim sucre per damunt.
Enfornem a 220ºC 10-12 minuts dalt i baix.
Ús animó a provar aquestes coquetes. I així seguim la tradició com les nostres iaies feien no deixeu que es perdi aquesta màgia que te la cuina antiga. SALUT!!!

4 comentarios:

  1. Debora yo las quiero hacer con la thermomix cuanto rato tengo que amasar y luego cuanto de reposo?? cuando hago pan lo amaso unos 3 minutos a velocidad espiga gracias por la receta

    ResponderEliminar
  2. Hola Susana! Nos se si llego a tiempo, pero debes amasarlas 1h y dejarlas reposar 3h. Gracias por la visita a mi pagina, saludos guapa.

    ResponderEliminar
  3. Si has llegado a tiempo las voy a hacer ahora mismo

    Gracias

    ResponderEliminar