Ens vam posar de seguida a la feina! Pot ser ús sorprendran, no porten mantega! Però amb la vainilla li donen un toc molt bo i aromàtic, la cuina queda molt perfumada.
Ingredients:
500 grs de farina de força
25 grs de llevat amb pastilla
220 ml de llet tèbia
2 cullerades soperes d'essència de vainilla, (si é
s cremosa 1 cullerada)
2 yemes d'ou
80 grs de sucre
60 ml d'oli de girasol
1 pesic de sal
150 grs de pepites de xocolata
llet per pintar
Si teniu robot de cuina agafem la pala de mesclar, afegim la llet, sucre, oli amassem 10 segons.
Continuem afegint el llevat, l'ou
i les dues cullerades d'essència de vainilla.
Agreguem la meitat de la farina i la sal, canviem l'accessori de l'amassat pel ganxo, continuem afegim el sobrant de la farina.
Amassarem a velociat mitja durant 5 minuts.
Deixem reposar la massa fins que dobli el seu volum de 1 hora a 2h.
Quan ja estigui, talleu la massa sense d'esgarrar-la és un punt important! Ficarem 10grs de pepites,
per 60 grs de massa.
Anirem plegant com si fos un mocador fins que les pepites estiguin espargides per tot el bollet.
Els deixarem doblar el seu volum 1 hora.
Pintarem amb llet en molt de compte de no esclafar-los. Enfornem a 180ºC a l'altura mitjana del forn dalt i baix 17 minuts.
Vaja oloreta!! Ja sabeu que els podem conservar una vegada freds a un tuper hermètic.
CONSELL: Si no voleu que us surtin tan grans feu un pes de massa de 40 grs, us en sortiran més i mitjans petits.
No hi ha res millor que fer les coses a casa, sense additius, conservants, etc.
BON BERENAR, ESMORZAR.........
Esta tame la fare!!!! 😋
ResponderEliminar