miércoles, 17 de mayo de 2017

Rap al forn

 Un plat deliciós la gent que viu a la Costa ja ho sap, poder gaudir del peix recien tret de l'aigua no té preu. Nosaltres aquí tenim dues peixateries una que porta peix de Vinaròs ( Castelló) i l'altra de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), aquest últim poble és molt guapet i turístic.
Parlant del plat en concret és molt fàcil de fer i bo, la seva base ens pot fer servir per a qualsevol tipus de peix. El pebre roig és opcional.

Ingredients:

1 cua de rap
500 grs de patates
1 ceba grandeta
2 tomaquets
1 got de vi blanc
sal, pebre negre, oli i pebre vermell dolç


Escalfem el forn 10 minuts a 190ºC. Agafarem un llanda,  posarem un bon  rajolí d'oli d'oliva al damunt i fiquem la ceba tallada a rodanxes fines introduïm al forn 5 minuts a 190ºC a l'altura mitjana del forn amb ventilador o dalt i baix.
 Amb la mandolina i el tall més gruixut tallem la tomata.
Treiem la llanda del forn. Després tallem la patata també amb la mandolina, amb el mateix gruixut que la tomata. L'afegim d'amunt la ceba, salpebrem
 A continuació la tomata amb el pebre vermell dolç. ATENCIÓ!! Poseu el got de vi blanc per un costat de la llanda, així no saltarà el pebre i la sal. Ho posarem al forn 30 minuts fins que les patates estiguin cuites.
 Passat el temps afegim el rap, salpebrem i el  pebre vermell dolç amb un rajolí d'oli d'oliva a sobre d'ell,  de 8 a 10 minuts continuem enfornant sempre a 190ºC, jo li vaig ficar el ventilador.
 I ja el tenim llest! Que us sembla? És molt bo, jo em vaig  menjar dos plats. Amb aquests ingredients poden menjar 4 persones perfectament.
Bon profit i bona cuina, companys!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario