miércoles, 23 de marzo de 2022

COCA DE SANT JOAN VEGANA

 

Una coca de Sant Joan diferent de tot el que tinc per aquest blog, però com sempre m'agrada experimentar, provar coses noves culinàriament parlant. Després d'algun curs de veganisme m'he decidit a publicar la recepta d'un dels brioixos que faig i refaig tantes vegades a casa.
És molt fàcil de fer, no té cap secret i es pot fer a qualsevol casa.
També la podeu utilitzar per fer bollets, Manjoies té un aroma molt particular.
Seguiu bé cada pas és molt important, hi han passos que no s'han de saltar.


ingredients;

400grs de farina de força
220ml de llet vegetal tèbia, soja o avena
10 grs de llevadura seca de panaderia (amb sobret) o de llevadura de forn 20 grs
4 grs de sal
80 grs de sucre
80 grs de mantega vegetal
ratlladura de mitja llima i taronja




Primer de tot un pas superimportant i principal perquè la cosa ens surti bé, és mesclar la llet vegetal amb la llevadura i és deixa que s'activi 20 minuts, ja veureu que es fa com una espuma, es perfecta!
Mentrestant mesclarem els ingredients secs, farina, sucre, sal, ratlladures dels cítrics.
Ja ha fet l'activació adequada.
Incorporem els líquids amb els sòlids i comencem a pastar amb el robot uns 2 minuts.
Aquí torna un pas important és el moment d'afegir la mantega, però no tota de cop. Anar afegint a poc a poc, ja veureu que aquí es complica una mica, ja que es fa una massa molt enganxosa, no li afegiu farina seria un error ella mateixa anirà absorvint la mantega.
 La treure'm de l'amassadora i la ficarem damunt del marbre amb una mica de farina aneu pastant 5 minuts i deixant reposar 5 minuts.
Arribarà un moment al cap d'1 hora que la massa ha de quedar llisa sense cap arruga. 
Deixarem la massa dintre d'un bol hermètic untat d'oli 1hora i mitja o 2 hores ha de doblar.
Després l'estirarem damunt d'un paper vegetal li donarem forma de coca de Sant Joan, ha de tornar a doblar, el truquet del forn "apagat"  prèviament escalfat 10 minuts a 50 graus, és perfecte.
És el moment de pintar la coca amb una mica d'aigua mesclada amb sucre o sirope d'agave. La decorarem amb les fruites confitades i si voleu li podeu afegir sucre per damunt amb una mica de pinyons. L'enfornarem a 190ºC 20 minuts, altura mitjana escalfor dal i baix.

Bona Revetlla de Sant Joan 2022!!





















2 comentarios: