martes, 2 de julio de 2019

Fartons

 Una altra recepta tradicional de Valencià! Aquí a La Sénia estem a la punta, per una banda toquem Castelló i per l'altra Catalunya d'on pertanyem.
Em va venir la idea d'unes Perruqueres d'aquí La Sénia on una pertany a Benicarló i em va fer arribar un "fartons", i de seguida em vaig posar a la feina.

Ingredients:

300grs de farina de força
1 ou
12 grs de llevat de panaderia
50 grs de sucre
50 ml d'oli de girasol
75 ml d'aigua
15 ml de suc de llimona
1 culleradeta de sal

 Primer de tot batrem l'ou amb el sucre fins que sigui espumós, o deixarem a part de moment.

 Després colarem la farina, un pas IMPORTANT, ja que així ens quedaran més esponjosos. Afegim la sal i remourem.
 Aquí introduirem la llevat amb l'aigua tèbia, remourem i afegim l'oli, el suc de llimona.
 Afegim la mescla de l'ou amb el sucre.
 Aquí teniu dues opcions o podeu fer a mà o amb Termomix, panificadora, robot de cuina etc. S'ha d'amassar 20 minuts.
 Ho deixarem que dobli el seu volum 30 minuts.
 Agafarem la massa amb compte de no desgarrar-la i farem porcions de 50 grs.
 Amb el corró estirarem la massa per fer un cordo.
 No els fiquem molt separats. A l'hora de inflar-se diuen que es bo que es toquin entre ells.
 Amb el truquet del forn apagat els deixarem doblar uns 20 minuts.
 Enforneu els fartons a 200ªC a l'altura mitjana del forn dalt i baix. Quan estiguin tebis els podeu separar amb l'ajuda d'un gabinet.

Ingredients per al glacejat:
15 grs de sucre
2 cullerades d'aigua
Ho mesclarem i pintarem els fartons tebis.
Amb una bona Orxata ja podem gaudir d'aquests típic berenar o esmorzar de Valencià.
BON PROFIT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario