jueves, 3 de septiembre de 2020

Salsa de tomata saludable

 Aquesta salsa li e posat saludable, perquè no esta fregida tot es fa al forn. Una vegada freda aguanta fins a tres setmanes al frigorífic, no fa falta ni bany Maria ni res. Ara que encarà hi ha tomates del terreny val la pena, aprofiteu! Amb aquesta quantitat em van sortir 3 pots.

Ingredients:

2 kl de Tomata
2 cebes
1pastanaga
1 poma 
3 dents d'alls
orenga, albahaca, pebre, sal, oli
1 cullerada de mel, agave o sirope de arce (trieu el que més utilitzeu)


Elaboració:

Poseu una llanda per a forn amb paper vegetal,  talleu les tomates a llesques, la ceba, la poma, peleu els dents d'all i la pastanaga. Afegiu la sal amb les espècies,  un raig d'oli i la cullerada de mel. Enfornarem a 180ºC 45 minuts, altura mitjana amb ventilador o dalt i baix si el forn no tingues aquesta opció.




 Una vegada a passat el temps de cocció, tritureu tot amb una batedora, després si fa falta passeu la salsa pel xino, més que res per les pelletes de la tomata. Introduïu la tomata dins dels pots de vidre, tapeu-los i els fiqueu boca avall, fins que sigui freda. I cap al frigorífic!!!

CONSELL: Quan més gran tallareu els ingredients més costaran de coures.
No em diguessiu que no a de ser bona.
A nosaltres ens agrada molt!

Salut i bons aliments!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario