Uff! Vaja recepta aquesta. M'agraden molt els bollos de llet. Tinc molts bons records de quan era petita i berenava els divendres un bollo amb un tros de xocolata, intento trobar el sabor aquell fent receptes noves, posant ingredients nous en aquest cas el "cardamomo" sols s'utilitzen les llavors.
Ingredients:
450 grs de farina de força
12 grs de llevadura panaderia
1 ou
70 grs de sucre
50 grs de mantega
5 grs de sal
210 grs de llet
1 culleradeta de cafè de llavors de cardamomo
Primer de tot escalfarem la llet sense que arranqui a bullir amb les llavors de cardamomo, o treurem del foc, colarem la llet, les llavors ja no les necesitem, li afegim la mantega.
Ho fiquem al bol afegim el llevat i el sucre, o remourem amb una cullera.
Continuem afegint l'ou, farina i la sal. Ja veureu que és una pasta molt enganxosa, però quan la passareu a la zona enfarinada ja veureu que tot seguit és possa al lloc.
Pasteu 10 minuts.
Deixeu reposar la massa a un bol fins que dobli, 1 hora aproximadament.
Ja a doblat!
Aquí bé un pas molt IMPORTANT, heu de donar forma als brioixos "bollos", cada un a de fer 60 grs. Amasseu com si tinguessiu un pardalet dins una gàbia, en aquest cas la meva mà, presionant i redolant uns quedaran perfectes.
Els posem a una llanda de forn amb paper vegetal 2 hores fins que augmentin el seu tamany. Fiqueu-los a un lloc on no tinguen cambis de temperatura, amb el truquet del forn apagat estaran molt bé.
Passat el temps. Escalfem el forn buit, a 230ºC 10 minuts dalt i baix. Per a coure'ls em de baixar el forn a 210ºC abans els pintem amb ou, els enfornem a l'altura mitjana del forn de 8 a 10 minuts.
Mireu quina preciositat! Queden molt esponjosos, farciu-los amb xocolata, nata són molt bons!
BON PROFIT I SALUT!
No hay comentarios:
Publicar un comentario