M´he adelantat a San Joan,que ja està prop.Les coses de San Joan és fan per celebrar el solstici d´estiu i es menjen al vespre al voltant de la foguera,diuen que és una nit màgica, hi ha moltes llegendes.
Ingredients:
200 ml de llet tèbia,
25grs de llevat de panaderia,
800grs de farina,
50 grs de margarina
,ratlladura de llimona
1 ou,
200grs de sucre,
150 grs de fruita confitada.(opcional).
1 cullerada d´aigua d´azahar.
Barregeu el llevat amb la llet tèbia ho afegirem a un bol amb el sucre i anirem remenant,margarina,
l´ou, la ratlladura,1 cullerada d´aigua d´azahar i anirem afegint la farina a poc a poc a de quedar una massa una mica enganxosa.
L´aplanarem amb el rodillo,i la ficarem a una llanda per a forn amb paper vegetal,la taparem amb un drap i la deixarem que dobli de volum 1hora.Jo vaig fer el truquet del forn,precalentem el forn a 50ºC 15 minuts,tanquem el forn i la massa dintre.
Quan hagi doblat el seu volum la traurem i precalentarem el forn a 180ºC.
Mestrestant farem la crema que és molt fàcil de fer.
Ingredients:
200ml de llet,
2 rovells d´ou,
1 cullerada de farina
la ratlladura d´una llimona.(optatiu),
4 cullerades de sucre molt.
Ho ficarem tot a bullir,la llet,sucre,rovells,farina la pell de llimona ho anirem remenant quan ja és la crema a punt la treieu del foc i la deixeu refredar.
Possarem la crema a una manega pastelera.
Ficarem la crema a la massa i la decorarem al gust,també li vaig ficar una mica de sucre per damunt.Enfornarem 180ºC 15 minuts fins que estigue doradeta.
I ja tenim aqui la coca de San Joan que és boníssima,i feta a casa encara més.Bona revetlla!
No hay comentarios:
Publicar un comentario