Gràcies al curs que vam fer l´any passat a l´escola agrària Amposta, una de les professores que era Russa ens va ensenyar com és fa el marinat allà al seu país, i jo provant el de l´any pasat e fet aquest perquè el provéssiu, és molt bo i no resulta gens fort. També ens pot anar bé per al brocul, pastanaga ,carchofetes etc.Així que ànims!!
1 litro d´aigua ,
1 gotet de carajillo de vinagre,
1 cullerada sopera de sa,l
1 cullerada sopera de sucre,
1 fulleta de llorer,
5 granets de pebre negre,
1kl de cogombres,
6 dents d´all.
Posarem l´aigua a bullira a una cassola i li ficarem tot menys el vinagre quan arranco a bullir o deixarem 10 minuts, després tancarem lo foc i tirarem el vinagre o taparem i 10 minuts més de repòs.
Agafarem pots de vidre ja esterilitzats tallarem el cogombre bastant doblet un o dos dits de doblària, els ficarem dintre dels pots amb 2 dents d´all.
Quan ja a passat els deu minuts últims omplim els pots amb el marinat i els granets de pebre també o tapem bé.
O posem al bany maria 20 minuts.
Després els traiem i els deixem boca avall i els tapem amb un drap tota la nit perquè facin el buit. Al dia seüent ja els podem guardar a la despensa per a impressionar algú a nadal. BON PROFIT!
NOTA: el marinat sempre porta 1l d´aigua per un gotet de carajillo de vinagre. Amb 1 kilo de cogombres em van sortir tres pots de vidre i 1litre de marinat vaja la recepta exacta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario