jueves, 20 de agosto de 2015

Pastissets de cabell d´angel

Pastissets de cabell d'àngel els podem trobar a tota la comarca del Montsià i Baix Ebre són uns dels dolços més coneguts, aquí a La Sénia  hi ha tot l'any als forns de pa i estan farcits de xocolata, mató, confitura de moniato, de taronja, de llimona i cabell d'àngel. Antigament es feien només quan venien les festes majors,  aquí a La Sénia només és fan en aiguardent, oli i farina a molts de pobles és fan en ous, mistela, anís,  etc. Jo us dono la recepta antiga d'aquí del meu poble.

200ºC 

 Ingredients:
1 mida d'aiguardent
2 mides d'oli de  girasol
800grs de farina
Precalentem el forn a 200ºC. Farem una massa amb aquestos ingredients ens a de quedar una massa que no s´enganxi als dits. Per amassar s'ha de pesigar la pasta és com es feien antigament.
Aquí us ensenyo l´aplanadora dels pastissets que és un estri tradicional per a fer-los, necessitarem dos papers tipus plàstics , cabell d'àngel i sucre per a rebossar-los
 Agafarem boletes de 40grs primer ficarem un plàstic baix la boleta i l´altre plàstic damunt.
 L´aplanarem en la tapa aquesta. (Aplanadora tradicional de La Sénia).
 Farcirem amb el cabell d´angel.
 Farem com una empanadilla però amb cordonet la vora que trobo que és el més difícil de la recepta.
 Enfornarem a 200ºC de 20 a 30 minuts dalt i baix. Quan sortiran del forn els rebossarem amb sucre.
Ja heu vist que a la massa no se li fica sucre per què el farcit ja és prou dolç i el rebossat també. Aquestos pastissets ens duraran 8 dies perfectament com el primer dia si li fiqueu ou es reblaneixen molt i perden. Però aquí a La Sénia no en fiquem mai d´ou. Amb aquesta recepta en surten 24 pastissets. SALUT I BON PROFIT!

1 comentario:

  1. Bon dia! M'encanten els pastissets de la Sènia. Els meus preferits, els del forn Isabel (però crec que va tancar).
    Ara voldria intentar la recepta a casa, però no entenc la mesura dels ingredients. A quans grs equival una mida?
    Gràcies!!

    ResponderEliminar