Aquesta fruita tant aromàtica és típica de la tardor. Amagada sota una pell de vellut, és difícil de consumir, a mos, com si fos una poma per què és àcida. A Grècia era considerat un símbol de la fertilitat i l´amor. A l´època romana s´aconsellava que, abans d´entra a la cambra nupcial fessin una mossegada a aquesta fruita per perfumar el primer petó que farien al nuvi.
Després de la seva història anem per la recepta.
Ingredients:1 gotet de carajillo d´oli de girasol
2 gotets " d´aigua
1 gotet " " de llet
1 ou
600grs de farina
6 donys més o menys
Barregeu bé l´ou, l´aigua, la llet, l´oli i la farina, pasteu-ho bé uns 10 minuts
No a de reposar, ja que no porta llevat.
El ficarem a la llanda aplanant-la bé li ficarem oli i sucre per damunt.
Rentarem els codonys amb un raspall el tallarem com si fos poma li fiquem sucre. Per damunt farem una lletada de oli sucre o tirarem per damunt enfornarem a 200 Cº dalt i baix 30 minuts, si voleu que vos surti el cul cruixent poseu la llanda baix de tot. Jo fico el forn aquesta temperatura però si veieu que és masa fort fique-ho més baix. Molta sort!
Salut i bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario