viernes, 4 de septiembre de 2015

La Sénia i les seves tradicions.

Aquest és el meu poble està situat a la comarca del Montsià, provncia Tarragona. La Sénia era molt coneguda per les seves fabriques de mobles, cosa que ara amb la crisi se´n a quedat ben poques es poden comptar amb els dits.
Compartim el nom del riu Sénia,  ja que travessa per la nostra localitat.
http://www.lasenia.cat/web/index.php/descobreixls/llocs-interes


 Jo el que destaco del meu poble són les curses de cavalls.  Festa tradicional declarades d´interès  comarcal que les gaudim a Festes Majors a l´agost. Tenim un hipòdrom

 Pla de Roquillo que està situat a la carretera del Mas de Barberans.
 Seguidament també estan les  "corregudes" de burros, estan formades per colles de jóvens que s´apunten a la festa i corren una carrera de genet (noi) i una de genet (noia). Aquesta tradició sabia perdut, però a sigut recuperada.
D´altra banda tenim el camp d´aviació que ha estat restaurat ja que amb el temps estava derrumbat. Hi ha una gran historia amb llibres maquetes d´avions, imatges etc .Hi han visites guiades us podeu informar a http://www.campaviaciolasenia.cat/.
Al setembre té lloc una fira dedicada a la època que van estar els alemanys és molt bonica per què la gent reviu aquella era amb el que ens a deixat la historia. Dissabte 19 de setembre .

No hay comentarios:

Publicar un comentario