jueves, 19 de noviembre de 2015

Donuts de cardamomo al forn

mmm! I que bons són els donuts! A casa ens agraden molt però al forn. Fregits també en faig però es poden comptar amb els dits d´una mà. 
Us parlo una mica del cardamomo, aromàtica, lleugerament picant, natural de l' índia, aquesta planta té moltes propietats tan curatives com culinàries. Als donuts els i dóna un sabor molt especial.

180ºC 8 minuts
 Queden molt esponjosos
 Amb aquesta recepta utilitzarem 5 granets que les obrirem  i guardarem les llavors de dintre per a la recepta.
 1ª Part dels ingrdients:
250ml de llet la ratlladura d´una taronja o mandarina
5 granets de cardamomo (les semilletes de dintre)
 Ho ficarem tot a una cassoleta. Quan començo a bullir o treiem del foc inmediatament o colarem.
 Ingredients:
25grs de llevadura de panaderia
3 yemes d'ou
400grs de farina de força
30grs de sucre
60grs de mantega
1/2 culleradeta de sal
1 cullerada de essència de vainilla
Agafarem 180ml de llet ja infusionada i li ficarem la meitat de la llevadura i 110grs de farina.O mesclarem o ficarem al radiador o al solet com jo vaig fer. Al cap de 30 minuts ja havia doblat de volum. 
Aquesta vegada o vaig fer amb la panificadora, però també es pot fer a mà.
Afegim la llevadura sobrant, llet, els rovells, sucre, l´essència de vainilla, sal i la massa ja doblada de volum o comencem amassant.
Al cap de 1 minut afegim la mantega.
Afegim el sobrant de farina i continuem amassant. La maquina va estar 30 minuts amassant.
Després de una 1 hora de repòs aquest es el seu estat.Si o feu a mà , ja sabeu deixeu-la dintre del forn abans precalentat 50ºC aumentarà de volum. (el forn apagat).
Tornem amassant per  llevar-li l´aire i l´estirem bé amb un corró.
Per a donar-li forma uns taps redons si no teniu motlles.
Precalentem el forn a 50ºC els deixarem dintre 30 minuts.
Passat el temps ja an doblat el volum!

Precalentem el forn a 180ºC-
També els podeu fregir, s´acalenta l´oli però sense que arranqui a bullir es freixeixen amb el paper vegetal per no deformar-los. Immediatament quan cau a l'oli el paper es retira.
A nosaltres ens agraden molt al forn. Els ficarem i cada 8 minuts una banda i l'altra fins que siguin rosos. Després els podeu decorar amb xocolata o amb la melassa de una cullerada d´aigua, 100grs de sucre ben remenat i sucats a dintre. Nosaltres sols i per a sucar a la llet. mmm! están molt bons!
BON PROFIT I SALUT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario