Gaudiu d'aquesta festa!! El Nadal es molt bonic, i amb aquest Tortell posen punt i final a les festes de Nadal.
Ingredients:
500 grs de farina de força
10grs de sal
75 grs de sucre
2 ous
80 grs de mantega
110 ml d'aigua tèbia
40 grs de llevat fresc
la ratlladura de 1/2 llimona
Ingredients:
500 grs de farina de força
10grs de sal
75 grs de sucre
2 ous
80 grs de mantega
110 ml d'aigua tèbia
40 grs de llevat fresc
la ratlladura de 1/2 llimona
COBERTURA;
200 grs de xocolata de cobertura
250grs de nata per muntar
Aquí hi ha dos passos molt IMPORTANTS primer de tot tallarem la mantega a cuadrets i la ficarem a la nevera i l'altre és que afegirem el llevat al final del amassat.
Començarem per batre els ous amb el sucre la ratlladura, o podem fer a mà o amb el robot,
Després anem afegint la farina, la sal i l'aigua a mig pastar incorporem la mantega ben fresca.
Aquesta és la part més delicada heu de desfer del tot la mantega, amb les mans o la maquina robot.
Quan ja la mantega s'ha fòs afegiu el llevat amb una miqueta d'aigua.
Quan ja la pasta es desenganxe del bol vol dir que ja està a punt per reposar, si cal afegiu un polset de farina més. La deixarem a la nevera 30 minuts. Aquest repòs ens anira bé per a poder-la manipular millor, estara més flexible.
Després la treurem i farem boles de 300grs i els donem forma de tortell
Haurem escalfat el forn a 50º C 10 minuts, el tanquem i deixe'm la massa 30 minuts i ja veureu com a doblat.
Enfornem a 190ºC 18 minuts dalt i baix. Passat el temps el treurem el deixarem refredar, el tallarem per la meitat.
Ara toca farcir el Tortell al vostre gust jo o vaig fer amb nata i cobertura de xocolata. Quan hi han xiquets la xocolata trionfa! A gaudir d'aquest espectacle! Bon dia de reis! Salut!
200 grs de xocolata de cobertura
250grs de nata per muntar
Aquí hi ha dos passos molt IMPORTANTS primer de tot tallarem la mantega a cuadrets i la ficarem a la nevera i l'altre és que afegirem el llevat al final del amassat.
Començarem per batre els ous amb el sucre la ratlladura, o podem fer a mà o amb el robot,
Després anem afegint la farina, la sal i l'aigua a mig pastar incorporem la mantega ben fresca.
Aquesta és la part més delicada heu de desfer del tot la mantega, amb les mans o la maquina robot.
Quan ja la mantega s'ha fòs afegiu el llevat amb una miqueta d'aigua.
Quan ja la pasta es desenganxe del bol vol dir que ja està a punt per reposar, si cal afegiu un polset de farina més. La deixarem a la nevera 30 minuts. Aquest repòs ens anira bé per a poder-la manipular millor, estara més flexible.
Després la treurem i farem boles de 300grs i els donem forma de tortell
Haurem escalfat el forn a 50º C 10 minuts, el tanquem i deixe'm la massa 30 minuts i ja veureu com a doblat.
Enfornem a 190ºC 18 minuts dalt i baix. Passat el temps el treurem el deixarem refredar, el tallarem per la meitat.
Ara toca farcir el Tortell al vostre gust jo o vaig fer amb nata i cobertura de xocolata. Quan hi han xiquets la xocolata trionfa! A gaudir d'aquest espectacle! Bon dia de reis! Salut!
No hay comentarios:
Publicar un comentario