domingo, 27 de diciembre de 2015

Tortell de Reis

 No ens pot faltar el Tortell de Reis per nadal, és una tradició. Recordeu de posar la fava i el rei.  Aquest ens el vam menjar entre 4 adults i 5 xiquets. Surt un senyor Tortell.
Gaudiu d'aquesta festa!! El Nadal es molt bonic, i amb aquest Tortell posen punt i final a les festes de Nadal.

Ingredients:
500 grs de farina de força
10grs de sal
75 grs de sucre
2 ous 
80 grs de mantega
110 ml d'aigua tèbia
40 grs de llevat fresc
la ratlladura de 1/2 llimona

COBERTURA;
200 grs de xocolata de cobertura
250grs de nata per muntar
 Aquí hi ha dos passos molt IMPORTANTS primer de tot tallarem la mantega a cuadrets i la ficarem a la nevera i l'altre és que afegirem el llevat al final del amassat.
Començarem per batre els ous amb el sucre la ratlladura, o podem fer a mà o amb el robot,
 Després anem afegint la farina, la sal i l'aigua a mig pastar incorporem la mantega ben fresca.

 Aquesta és la part més delicada heu de desfer del tot la mantega, amb les mans o la maquina robot.
 Quan ja la mantega s'ha fòs afegiu el llevat amb una miqueta d'aigua.
 Quan ja la pasta es desenganxe del bol vol dir que ja està a punt per reposar, si cal afegiu un polset de farina més. La deixarem a la nevera 30 minuts. Aquest repòs ens anira bé per a poder-la manipular millor, estara més flexible.
 
 Després la treurem i farem boles de 300grs i els donem forma de tortell
 Haurem escalfat el forn a 50º C 10 minuts, el tanquem i deixe'm la massa  30 minuts i ja veureu com a doblat.
Enfornem a 190ºC 18 minuts dalt i baix. Passat el temps el treurem el deixarem refredar,  el tallarem per la meitat.
 Ara toca farcir el Tortell al vostre gust jo o vaig fer amb nata i cobertura de xocolata. Quan hi han xiquets la xocolata trionfa! A gaudir d'aquest espectacle! Bon dia de reis! Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario