lunes, 28 de diciembre de 2015

Salsa romesco.

Xató, salsa per als calçots, molt bona i calòrica. La tradició és fer-la amb tomàquets de penjar i l'oli d'arbequina. La veritat és que es una salsa que li va bé a molts de plats com por ser amanides, peix, verdura el secret per a mi és que l'avellana sempre a de doblar a l'ametlla amb el pes. Hi ha algunes zones que li fiquen bitxo. Ús ensenyo a fer, la que jo faig, anoteu:

Ingredients:
500 grs de tomàquets de penjar
1 cabeça d'alls
2 nyores
oli d'arbequina,sal
vinagre
100grs d'ametlla
200grs d'avellanes
1 llesca de pa del dia.
Torrarem els tomàquets i l' all ,al foc si pot ser, si no és pot a la planxa o al forn al grill.
Ficarem les nyores a remull amb aigua ben calenta uns 15 minuts.
El pa també el torrarem i l'impregnarem amb el vinagre per una banda.
Quan ja estiguen els tomàquets els pelarem i amb la punta del gavinet traurem la carn de les nyores.
Possarem tots els ingredients a un bol on poguessim triturar amb el turmix. Les avellanes i les ametlles les paseu abans per la picadora, l'all també el peleu i el tireu a dintre.
Afegim l'oli al gust si no en teniu d'arbequina del que tingueu, però d'oliva, rectifiqueu de sal i ja la tenim. A nosaltres ens agrada molt a l'esquerola o amb uns musclos també està molt bona. Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario