Aquesta recepta es pot fer amb panificadora o al forn normal, jo us l'ensenyo amb el forn, és molt fàcil de fer i quasi no necessita amassat. Jo una vegada és gelat el pa el tallo amb la màquina del "embutit" i el congelo, per a esmorzar està molt bo torradet amb margarina vegetal i melmelada casolana.
Si el voleu fer amb farina normal també, el podeu fer, us deixaré les mides, el procés és el mateix.
Ingredients:1 cullerada sopera d'oli d'oliva
310 ml d'aigua o (175 ml d'aigua si es amb farina normal).
310 grs de farina integral o (310 de farina normal).
1 culleradeta de cafè de sal
25 grs de llevadura
4 cullerades de llavors, pipes, llavors de lino, amapola, sesámo, etc.
Començarem per posar l'aigua i l'oli junts o calentarem al microones uns 20 segons per a escalfar una mica els líquids.
Després desfarem la llevadura o remourem.
A continuació afegim la farina, les llavors i la sal.
Ho lligarem tot amb una cullera, quan ja sigue tot unit o ficarem al marbre i pastarem una miqueta 5 minuts, li afegim farina al marbre, perquè no s'apegui, si queda dureta li podeu afegir aigua, i si està enganxosa farina.
Aquí tenim dues opcions la podem ficar a un motlle redó amb tapa o allargat. Jo el faig amb un allargat la meva mida del motlle és 20x8 cm. Untarem el motlle amb oli, ficarem el pa dintre i per damunt d'ell també li podem afegir oli amb un pinzell.
Aquí bé el truquet de la recepta. Amb el forn apagat a l'altura mitjana del forn i el motlle amb tapa, jo no en tinc de tapa i li vaig ficar una bandeja de vidre al rebés. Començarem amb el forn gelat a 210ºC 45 minuts dalt i baix.
Quan el traiem del forn el deixarem a una rejilla que es refredi. Amb aquesta mida a mi em surten 12 llesques de pa. Està molt bo i saludable.
Sí el congeleu un estoneta abans el traieu o la nit abans. Com vulgueu, és un pa que omple molt amb una llesca en teniu prou. Sí el feu amb la panificadora ella mana sobre el pastat i la costra.
BON PROFIT I SALUT!
No hay comentarios:
Publicar un comentario