Per aquesta zona les anomenem " cananes" en castellà es diuen "potas". És molt semblant al calamar físicament.
Gaudeixo molt amb aquesta recepta quan la faig, ja que em recorda quan era petita i érem tots a casa amb els meus germans. En tanta gent sempre n'hi havia un que no podia sentir l'olor de peix..jejej!
Però era un dels meus plats preferits, així que la comparteixo amb tots vosaltres.
Ingredients:4 cananes
1 ou dur
julivert, alls, pebre, sal
4 escuradents
Tallarem les potetes dels calamars, trinxarem els alls, julivert i l'ou dur, salpebrem, tot dintre d'un bol.
Anirem omplint les cananes amb la mescla anterior. Una vegada plenes li passem un escuradents per tancar-les i no ens surti el farcit, com es veu a la imatge.
Ingredients:
1 tomata partida
mitja ceba
julivert
2 dents d'alls
pebre, fulla de llorer, unes boletes de pebre, sal i oli
2 cullerades de brandy
1 got d'aigua
A una cassola afegirem oli d'oliva, quan estigue calent afegim tots el ingredients amb les cananes o remourem fins que les cananes es facin vermelles, 2 minuts.
A continuació afegim el brandy, 2 minuts més.
Després tirem l'aigua , taparem fins que arranqui a bullir, abaixem el foc al mínim o deixem mig tapat. Ho courem 10 minuts.
I ja o tenim! Si vos agrada sucar aprofiteu!
Consell: Si veieu que no teniu prou farcit fiqueu 2 ous durs, perquè a vegades les potes no són lo suficient grans, però normalment amb un ou n'hi ha prou. També `podeu afegir al suquet un polset d'orenga.
Agafeu les cananes mitjanes.
BON PROFIT I SALUT!
No hay comentarios:
Publicar un comentario