Ja som a Sant Joan! Com passa el temps, la nit més curta de l'any, celebrada amb fogueres, xocolata i bona companyia, amics, familia, etc. Viviu i gaudiu d'aquesta nit!
Aquesta recepta l'heu de començar a fer un dia abans. Tots els ingredients estan pesats en grs.
Primer de tot farem la massa mare la nit abans.
Ingredients;
90grs de farina,
50g de llet i
2 grs de llevat de panaderia o pastilla.
Ho mesclarem tot i farem una bola com la de l' imatge. La ficarem a un tuper hermètic tota la nit a la nevera.
Aquesta part també la farem a la nit, és molt IMPORTANT .
Ingredients:
120 grs de llet,
la pell de mitja llimona,
una rama de canyella
la pell de mitja taronja.
Ho posarem a bullir, quan arranqui 2 minuts d'ebullició, passat el temps o taparem i la deixarem tota la nit a temperatura ambient.
Ingredients;
Massa mare
2 ous
la llet fusionada i colada
340 grs de farina de força
80 grs de sucre
15 grs de llevat de pastilla
5 grs de sal
60 grs de mantega
20 grs de ron
14 grs de aigua de azahar
Començarem a mesclar tots els ingredients menys la mantega, la massa mare, ous, sucre...etc.
Ho mesclem "no amassem" la deixem repossar 10 minuts, això fara que no se'ns enganxi tant.
Passat el temps la pastem 8 minuts, anem afegin farina damunt del marbre, però penseu que a de quedar una mica enganxosa. Finalment li afegim la mantega no a d'estar pomada més bé dureta, no volem que és desfaci per la nostra escalfo, sinó per la fricció. Ja veureu que s'enganxa molt, podeu afegir una miqueta de farina, deixeu-la reposar 5 minuts i després la torneu amassar 8 minus.
Ha de quedar una bola llisa i fina. La deixarem fermentar 1 hora i mitja. Feu el truquet del forn apagat, avançareu feina.
Aquí ja a doblat.
Ingredients per al decorat;
1 ou batut, Taronja confitada, pinyons, cirerols, sucre amb unes gotetes d'aigua. primer de tot la pintem amb ou batut i després decorem al gust.
Ja la tenim decorada! Tornem-la a ficar al forn fins que doble de volum de 30 minuts a 1h. (El forn apagat).
Ja veieu si a pujat! L'enfornarem a 190ºC 15 minuts dalt i baix a l'altura mitjana.
Quan la traiem del forn la deixem a una reixa perquè es refredi.
Consells: Jo el temps de l'ultima vegada de fermentació la vaig deixar 3 hores, no la vaig poder fer antes, bull dir que si ús passeu no passa res. Quan la traieu del forn, li podeu tirar un xoret d'anís (alcohol), també quedà molt gustosa.
Que tingueu molt bona revetlla de SANT JOAN!
No hay comentarios:
Publicar un comentario