La cirera és la protagonista d'aquesta recepta, ara al juny és el seu temps per collir-la i menjar-la, es poden fer pastissos, melmelades, inclòs hi ha pobles que fan la fira de la cirera, amb molt d'èxit. Abans quan jo era petita, anàvem a camp amb el meu pare a collir-ne amb les cistelles dels rovellons, ens fèiem un tip de menjar-ne, jejejje!!
També hi ha que diuen anar a "correr la cirera" antes és sentia dir més que ara.
Ingredients:
500 grs de cireres sense pinyol
300 grs de sucre
El suc d'una llimona
Ho posarem tot a dintre d'una cassola a foc fort. Quan comenci a bullir, baixarem el foc al mínim.
La deixarem coures 30 minuts, després la triturarem amb el turmix. Anirem remenant sobretot al final perquè no se'ns cremi.
Aquí teniu un dels " truquets estrella "de les melmelades amb consistència. L'alga agar-agar amb pols és un espesant natural, per aquesta recepta li podem posar 4grs 2 minuts abans de què s'acabi la cocció o després o remourem bé i llestos. La podeu comprar a l'herbolari.
ENDOLCIVOS LA VIDA AMB LES CIRERES! SALUT!
No hay comentarios:
Publicar un comentario