domingo, 18 de septiembre de 2016

Figues amb almívar

 Figues, un altra manera de consumir-les a l'hivern, e fet un suau almívar que ens les podrem menjar amb iogurt, gelats, carns  ...etc. Ara és el temps d'elles, és un arbre molt agraït, ja que en fa moltes.

Ingredients:
500grs de figues
400 ml d'aigua
200 grs de sucre
ratlladura de mitja llimona
canyella, anís (matafaluga), 1 flor d'anís del pirineu
6 glaçons
aigua

 Primer de tot netejarem les figues posant-les a  un bol de vidre amb aigua sense manipular-les molt, ja que si estan molt madures, es podrien trencar.
A una cassola afegim aigua, quan arranqui a bullir afegim les figues.








Les deixem escaldar 5 minuts a foc suau.
Passat el temps, treiem les figues amb molt de conte,  les fiquem a un bol amb aigua i els glaçons.

 Mentrestant farem l'almívar, amb els 400 ml d'aigua, el sucre, canyella, pell de llimona, matafaluga un grapadet, 1 flor d'anís del pirineu. Quan arranqui a bullir 2 minuts. El traiem del foc.
 Omplim els pots de vidre primer les figues que ja haurem tret de l'aigua i després l'almívar.
 Tapem els pots i els possem al bany Maria, però quan arranqui a bullir l'aigua 2 minuts de bullició, foc apagat i deixem refredar els pots dins l'aigua.
A part de la Melmelada de figa, aquesta és un altra opció de consumir-la a l'hivern.
BON PROFIT I BONA CUINA!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario