Un plat típic a casa la meva mare. El diumenge que no ens feia paella, tocava "sípia a la brutesca", a mi m'agradava molt, sempre hi havia algú que es queixava i més si era peix l'ingredient principal del plat.
La recepta és molt fàcil de fer, a la gent que no li agrada molt cuinar aquest plat es fa tot sol.
Ingredients:
1kl de patates
1kl de sípia el pell
4 dents d'all
1 ceba mitjana
oli, sal, pebre negre, safrà, llorer i julivert
Per a la picadeta:
julivert,
2 dents d'all
4 ametlles o avellanes
Posarem tots els ingredients en cru dins d'una cassola, si és de fang millor.
Tot tallat a daus, les patates esqueixades. Ho salpebrem i ho cobrim tot d'aigua. Quan arranqui el bull o deixem coure 10 minuts al mínim fent xup-xup.
Mentrestant, farem la picadeta, julivert, alls pelats, ametlles i safrà.
Passat els deu minuts afegim la picadeta amb una mica de suc de la cocció. Tornem a deixar 10 minuts més, fins que la patata ja sigui cuita.
Un consell si us sobra caldet el podeu guardar i després fer un àrros, encarà que sigui per a una persona, val la pena provar-ho.
Ja veieu quin plat més senzill!
BON PROFIT I BONA CUINA!
No hay comentarios:
Publicar un comentario