viernes, 5 de abril de 2019

MANJOIES 1

180ºC 12minuts
20 manjoies
 Manjoies (menjar de joia), és el significat d'aquest dolç tradicional que el fem a pasqua. El fan a les escoles, a la majoria de les cases, als forns de pa . A mi personalment em va costar molt d'aconseguir aquesta recepta ja que ningú em volia desvelar el secret, però graciés a Rosaura una veia de La Sénia ens la va ensenyar.
 La base d'aquesta recepta és el bol on ficarem els ous .

Ingredients:
5 ous,
1 bol de sucre,
1bol d'oli de gira sol,
1 bol d'aigua tèbia,
60grs de llevat, (forn de pa)
la ratlladura d'una llima,
1.100 de farina normal o de força
 Començarem afegint a un rivell, o amb un bol els ous, l'oli, l'aigua tèbia amb el llevat desfet, la ratlladura de la llima anem remenant amb les mans, anem tirant la farina fins que ja no n'admeti més.
 És una massa que s'ha de treballar molt jo la treballo per porcions s'ha d'amassar 30 minuts ,aquest  és el seu  secret. Però si o feu amb màquina amb uns 15 minuts ja estarà bé.
 Engegarem el forn a 50ºC  10 minuts, després el tancarem i posarem la massa dintre del ribell, primer ficarem un paper de diari, damunt un drap i després la massa amb molta farina per damunt, així no se'ns apegarà el drap. Dintre del forn apagat fins que dobli.
 Al cap d'una hora ja ha doblat.
 Bullirem els ous per decorar, jo els poso a la cassola en aigua gelada i quan arranca a bullir 12 minuts.
 Ingredients per al farcit i la decoració:
cabell d'àngel,
xocolata,
taronja confitada,
ou per pintar,
cireres confitades,
anisets.

Una vegada a doblat agafem la massa i la posarem a sobre de la taula la partirem amb 4 troços 1 d'aquests en farem 5 troços i a partir d'aquí farem les manjoies. Farcirem i decorarem. Deixem tornar a doblar o només que ens hagi pujat una miqueta ja està bé, al forn acabaran de pujar.

Escalfarem el forn a 180ºC .Enfornarem 12 minuts dalt i baix o ventilador fins que estiguen daurades.

Una vegada ja sortides del forn, deixarem refredar a una reixa.
         BONA PASQUA!!!

BON PROFIT I SALUT!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario