viernes, 5 de abril de 2019

MANJOIES 3

de 4 a 6 Manjoies

OLEE!! Aquestes són les autentiques, s'elaboraven antigament s'amassaven d'urant tot el dia i és deixaven estovar durant tota la nit, al de matí s'enfornaven. Aquelles dones d'abans tenien molta energia. No tenien rentadora anaven a rentar la roba al "safareig" i això els feia tenir molta força als braços. Avui dia ja estan les màquines que ens fan la feina Tot això ho comento perquè la Mari Nati Gabalda Jaques que em va proporcionar la recepta fa 2 anys, em va dir que s'havia d'amassar amb molt de "garbo".
El llevat és  massa mare, pasta de pa fermentada la podeu comprar al forn de pa.

Ingredients:
125 grs de llevat
600 grs de farina de força
3 ous
25 grs de llevat panaderia
125 ml d'aigua
125 grs de sucre
125 ml d'oli
ratlladura d'una llimona, anís estrellat i matafaluga
Primer de tot bullirem l'anís estrellat i la matafaluga amb l'aigua, quan arranqui a bullir es retira del foc i es deixa refredar.
 Mentrestant comencem pastant la massa mare amb el sucre, la llevadura, la ratlladura de la llimona.
 Continuem, colarem l'aigua  tèbia ,afegim l'oli amb els ous un a un en fi tots els ingredients.
 Finalment afegim la farina. ANOTEU BÉ! Amassarem amb intervals de 10 minuts i deixem reposar 5 minuts, així 4 vegades que en total serà 40 minuts d'amassat fortet i 20 minuts de repos .
 Agafem un bol, l'untem d'oli de girasol fiquem la massa i la deixem repossar 4h. També amb el truquet del forn. (Escalfem el forn a 50ºgraus, apaguem i deixem la massa dintre del forn, espolvem amb farina tapat amb un drap, perque no se'ns sequi). Segurament que amb 2 hores haurà doblat.
 Després ja veieu quin espectacle!! A temperatura ambient. A de doblar.
 Aquí donem forma, amb 250grs de pes cada una ens poden sortir de 4 a 5  Manjoies, farciu-les. Aquí us deixo l'enllaç dels altres anys per poder farcir i decorar. Cliqueu MANJOIES 2015
 Directament després de farcir i decorar es poden deixar estovar amb el truquet del forn apagat lleugerament escalfat a 50ºC .  Enfornarem a 180ºC, 12 minuts a l'altura mitjana dalt i baix.
Aquí a casa meva els agrada molt la pasta sola sense farcir així que a gustos colors.
BONES PASQUES 2017!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario