Ingredients:
1/4 de litro d´oli suau
1/4 de ltro d´aigua
1/4 de sucre
1 llima
1 pell de llima ratllada
1 pessic de matafaluga
15 grs de llevat de pastilla
2 ous
1kl de farina
canella en pols
1kl de maçanes de l´agredolç
Primer de tot farem una infusió amb l´aigua, matafaluga, la pell de la llima o deixem bollir 2 minuts tanquem el foc o deixem reposar. Colarem la infusió calenta fiquem el llevat o remenem amb una cullera.
En un bol batrem els ous, sucre, oli la infusió, ratlladura de la llima.
Ho amassem amb les mans anem tirant la farina poc a poc fins que ja no acepti més farina o deixarem repossar 1 hora.
Fiquem la massa estirada amb les mans a la llanda per al forn.Agafarem un gotet i ficarem dues cullerades de sucre i una miqueta d´aigua, ho remenarem bé perquè es dissolgui el sucre, i tirem aquesta barreja per damunt de la pasta.
Tallarem les maçanes amb pell les col-locarem per damunt, li tirem un raig d´oli, sucre i canella.
Enfornem a 180ºC a 45 minuts.Hi ha gent que per damunt li tira un polçet de farina per a que quedi cruixent, i també li tiren anís o aiguardent, vos o deixo al vostre gust. BON PROFIT.
No hay comentarios:
Publicar un comentario