viernes, 31 de julio de 2015

Cóc de maçanes de l´agredolç

180ºC 40 minuts
Aquesta recepta la vaig recollir Amposta, aqui a les nostres terres és molt tradicional,antigament només s´elaboraven per celebrar algunes festes, però avui en dia és fan tot l´any.També hi ha una tècnica per congelar-les i tenir-les a punt.

Ingredients:
1/4 de litro d´oli suau
1/4 de ltro d´aigua
1/4 de sucre
1 llima
1 pell de llima ratllada
1 pessic de matafaluga
15 grs de llevat de pastilla
2 ous
1kl de farina
canella en pols
1kl de maçanes de l´agredolç
 Primer de tot farem una infusió amb l´aigua, matafaluga, la pell de la llima o deixem bollir 2 minuts tanquem el foc o deixem reposar. Colarem la infusió calenta fiquem el llevat o remenem amb una cullera.
 En un bol batrem els ous, sucre, oli la infusió, ratlladura de la llima.
 Ho amassem amb les mans anem tirant la farina poc a poc fins que ja no acepti més farina o deixarem repossar 1 hora.

 Fiquem la massa estirada amb les mans a la llanda per al forn.Agafarem un gotet i ficarem dues cullerades de sucre i una miqueta d´aigua, ho remenarem bé perquè es dissolgui el sucre, i tirem aquesta barreja per damunt de la pasta.
 Tallarem les maçanes amb pell  les col-locarem per damunt, li tirem un raig d´oli,  sucre i canella.
Enfornem a 180ºC  a 45 minuts.Hi ha gent que per damunt li tira un polçet de farina per a que quedi cruixent, i també li tiren anís o aiguardent, vos o deixo al vostre gust. BON PROFIT.

No hay comentarios:

Publicar un comentario