martes, 10 de noviembre de 2015

Crema de castanya

La crema de castanyes es ideal per acompanyar formatge fresc, iogurt natural, untada amb una llesca de pa per esmorzar o com a farciment del TRONC DE NADAL també el podem ficar amb gelat. Ja ús e donat una mica d'idees, ara vosaltres mateixos. La meva finalitat es per al tronc de nadal.
En mig kilo de castanyes em van sortir aquests dos potets.
 Ingredients:
500grs de castanyes
mig got d´aigua
200grs de sucre
1 culleradeta de cafe d'essència de vainila
 Agafarem les castanyes els hi farem un tall, una per una. Les ficarem a una cassola cobertes d'aigua freda. Quan arranqui a bullir, les deixarem 8 minuts.

 Passat el temps, les escorrem amb un colador. Quan es pugui les anem pelant. Una vegada pelades les tornem a bullir 15 minuts fins que estiguin cuites. De la mateixa manera o sabrem quan les podéssim xafar amb facilitat.
 Ho passem pel turmix, si veieu que costa no ús preocupeu ja, que després de feta la podem torna a triturar.
 Farem la melassa amb el mig got d´aigua el sucre i la culleradeta de vainilla.
 Ho courem a foc fort a 3 minuts.
 Afegeix el puré de castanyes a la melassa. Segueix bullint uns 10 minuts remourem contínuament perquè no se'ns cremo. Ja esta llesta! Omplim els pots de vidre  els possarem al bany maria quan arranqui a bullir 5 minuts, tanquem el foc o deixarem tota la nit fins demà. (fins que l'aigua sigue freda).
Espero, que la provéssiu de fer es temps de castanyes. Com diu el conte, castanya va, castanya bé.... Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario