domingo, 17 de abril de 2016

Cóc de maçana de l'agredolç de "La Sénia"

 Un cóc molt tradicional! L'he tret del llibre La cuina de La Sénia editorial onada. Hi ha una gran col·lecció de pobles del voltant. Comarques Baix Ebre, Montsià, Maestrat, etc. M'agrada molt posar en pràctica les receptes d'aquest llibre.


Ingredients:
500 grs de farina
1 ou
25 grs de llevat de panaderia o pastilla
75 ml d'oli de girasol o oliva
150 ml d'aigua o llet
75 ml de sucre
  Amb aquestes mides ens sortiran dos cocs,  la mida de la llanda 42x29.
 En un bol afegim l'oli, l'ou, el sucre i el llevat.
Ho remourem tot.
 Anem afegint la farina a poc a poc fin que la pasta no s'engaxe a les mans.
 Posem la massa damunt del marbre anem pastant com si rentéssim roba fins que la massa quedo llisa, fina.
 Deixem fermentar la massa fins que doble de volum 1 hora. Feu el truquet del forn.
 Una hora després ja està llesta.
 Farem la lletada:
150ml d'oli d'oliva o girasol
75 ml d'anís
100 grs de sucre
1 polsim de farina "MAIZENA"
1 kl segons la mida, maçanes de l'agredolç
Posem la massa damunt del marbre aplanem amb el corró, lo més prima possible.  Posarem la massa a una llanda de forn de 42x29 més o menys, untada amb oli perquè no s'enganxe la massa, incorporem les maçanes ordenades, també li afegim una mica de matafaluga en gra.

Fiquem la lletada. Per acabar li afegim un polsim de farina "MAIZENA" per damunt. 190ºC, 30 minuts, dalt i baix a l'altura mitjana del forn.


 La massa una vegada cuita el cul queda molt rosset, té un sabor molt bo, també li podeu afegir un polsim de matafaluga en gra al primer amassat . Deixa una oloreta a la cuina insuperable.
BON PROFIT I SALUT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario