domingo, 8 de mayo de 2016

Cóc d'ametlla

 Aquest cóc és de Batea ( Terra Alta). Hem va sobrar ametlla dels panellets, la tenia congelada. Així que e aprofitat per a fer-lo. És molt esponjós i gustos. Ja veieu que es antic aquest cóc, ja que habitualment es fa servir la llevadura en pols, en aquesta recepta és fan servir els paperets de gasosa.

Ingredients:
4 ous
4 paperets de gassosa
200 grs de farina
1 got d'oli (1/4)
1 got de llet (1/4)
1 got de sucre (1/4)
150 grs d'ametlla ratllada
ratlladura d'una llimona, 1 cullerada de escencia de vainilla (opcional)
 Barregeu els ous, el sucre, l'oli, la llet, la vainilla i la pell de llimona, tot ben mesclat. A continuació afegiu la farina, l'atmetlla i els sobrets de gasosa acabeu de batre 2 minuts.


 Deixeu reposar la massa 30 minuts. Escalfeu el forn a 180ºC 10 minuts abans d'enfornar. Passat el temps el posarem a l'altura mitjana del forn dalt i baix de 30 a 45 minuts.
Una vegada ja a sortit del forn i esta semi-fred el podeu pintar amb llet i ensucreu-lo. El podeu guardar a un tuper hermètic. És molt bo i saludable. BON PROFIT I SALUT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario