jueves, 19 de enero de 2017

Coca de forner

 Aquesta coca és típica a Catalunya, està feta de massa de pa l'únic que per damunt porta, sucre, pinyons i anís. És una cóca molt esponjossa, d'un dia per a l'altre no es fa dura. Segui bé els passos que us marcaré amb roig i ja veureu quin plaer!!! Ahh! I bé amb orquestra!!
Ingredients:
250grs de farina
5 grs de llevat prensat
5 grs de sal
20 ml d'oli
140 ml d'aigua
Anís, pinyons i sucre
 Primer de tot tamisarem la farina.
 Després agafarem la màquina amb el ganxo (si no en teniu a mà), ficarem la farina, l'oli, l'aigua i la sal o pastarem uns 2 minuts. Quan la massa és desenganxi de les pareds, afegirem el llevat amb una miqueta d'aigua tèbia, amb un polsim de farina, fins que la massa ja es deixi dominar.
 Aquí sí que ja la màquina no la necessitem per a res. IMPORTANT Primer pas: Hem de pastar la massa donan-li cops al marbre i la pleguem com un mocador i donant-li cops 5 minuts. La  deixarem reposar 10 minuts tapada amb un drap, i després tornarem a amassar fins que estigui elàstica.
 2ºn Pas: deixarem que dobli el seu volum, si feu el truquet del forn apagat amb 30 minuts ja la tindreu.
 3er pas: Li donarem forma de barra alllargada, després de la fermentació tornarem a deixar que dobli de volum.
4art; Tornem a mareijar-la, ara agafarem oli i li tirarem per damunt amb les mans li donarem amplitud. La deixem que s'unfli amb el truquet del forn apagat 20 minuts
 Després li donarem forma amb el cantó de la mà o amb els dits fent com uns ullals, per sobre li afegirem el sucre i pinyons. Escalfarem el forn a 250ºC . a l'altura mitjana del forn dalt i baix, la posarem i la courem 8 minuts.
 Passat el temps ja la podem treure. Ara bé la orquestra!! L'hem d'afegir l'anís i llavors sentireu una melodia molt dolceta del contrast de la coca calenta amb l'anís geladet.
Salut i bon profit!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario