jueves, 23 de febrero de 2017

Bunyols de vent

 I com no! A un poble com la Sénia que fa tant de vent, no podien faltar els bunyols de vent". Dates que ens porten a fer aquestes tradicions, per carnestoltes aquest postre. Els podeu farcir de CREMA PASTISSERA, nata, trufa etc.
El secret està en l'oli, s'han de coure amb oli de girasol a foc lent uns 5 minuts i l'últim minut a foc fort fins que siguin daurades.

Ingredients:
4 ous
80 grs de mantega
125 grs de farina
1/4 l d'aigua
un pesig de sal
ratlladura d'una llimona i matafaluga (opcional)

oli de girasol per fregir
sucre
 Primer de tot posarem l'aigua a una cassoleta amb la mantega, sal a bullir.
 Quan arranqui la treure'm del foc afegirem la ratlladura de llimona, la matafaluga i la farina o remourem tot.
 Quan ja és desenganxi de la pared la massa....
 afegirem els ous, un en un.
 A de quedar una massa fina i brillant, com una crema espesa.
 Posarem bastant  d'oli a escalfar al mínim. Amb una culleradeta petita anirem agafant massa i la fiquem a l'oli calent.
 Ja veureu que primer s'enfonsen i després floten.
 Agafeu un colador o una pala d'aquestes i procureu que no suren, aquest és un dels SECRETS.
Quan ja siguin ben doradets és poden treure, ensucreu-los o farciu-los amb crema i una manega pastissera.

BON PROFIT !!

No hay comentarios:

Publicar un comentario