jueves, 23 de marzo de 2017

Ensaïmada


 Mireu, és espectacular!! Aquesta setmana vaig proposar als de casa que faríem "ensaïmada" , així que es va animar el pare de la casa a fer-la ell.
Pareix que la recepta tingui que donar molta feinada, però no és així. Hi ha molts de temps de repòs i una fermentació de 12h, que amb aquesta van ser 16h, ja que estàvem dormint.
És una pasta molt esponjosa, fins i tot al dia següent encara era tova.
 Aquí prepararem una massa mare, que és pot fer la nit abans o dues hores abans. Nosaltres la vam fer 6 hores abans.

Ingredients:
0,5 grs de llevadura prensada
20 grs de farina
10 grs d'aigua

Ho amassarem tot i formarem una boleta que deixarem que dobli el seu volum com a mínim 2 hores.
 Ingredients:
300 grs de farina de força
1 ou
110 grs d'aigua
90 grs de sucre
3 grs de llevadura prensada
150 grs de mantega de porc (llard)
la massa mare


 Ficarem tots els ingredients menys la mantega a una màquina batedora o a mà 10 minuts batent.
 Deixarem reposar la massa 10 minuts a sobre de la taula.
 Després continuarem amassant fins que ens quedi una bola llisa. Una vegada sigui llisa la deixarem reposar 25 minuts tapada amb el bol, d'aquesta manera es relaxara.
 Trieu un lloc de treball gran, com una taula, unteu-la amb oli d'oliva. Estireu la massa amb el corró en una tira de 1 m de llarg per 20 cm d'ample o també podeu fer 2 ensaimades mitjanes.
 Unteu-la amb la mantega (llard). La deixarem repossar 25 minuts.
 Ara estirarem la massa amb les mans, ja veureu que es manipula molt bé.
 A de quedar més o menys com aquesta de gran. La deixem reposar 15 minuts.
 Enrotllarem com un cilindre i anem estirant la massa. Si la voleu farcir ara és el moment.
 Formarem un cargol. Aquí bé un" pas important", la deixarem repossar 12h dintre del forn o a un lloc on no li toqui l'aire.
 Passat aquest temps ja a doblat i és toca entre ella. Enfornem a 180ºC a l'altura mitjana dalt i baix (sense ventilador) 18 minuts.
Deixeu refredar i  empolvoreu amb sucre glace.
Bon profit i bona cuina!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario