domingo, 28 de abril de 2019

Pizza super cruixent

 Ingredients:

140 grs de farina/ espelta integral, espelta blanca, qualsevol tipus de farina val
83 ml d'aigua tèbia
10 grs de llevadura de pastilla
3 grs de sal
1 cullerada sopera d'oli d'oliva


Primer de tot mesclarem el llevat amb l'aigua tèbia.
 En un bol farem un volca,  al  mig afegim l'oli, el llevat. Remourem amb una espàtula o amb les mans.
 Aquí afegim la sal.
 Continuem pastant al marbre uns 8 minuts fins que la massa sigui llisa.


Una vegada formada la ficarem dintre d'un bol que haurem untat amb oli d'oliva, la taparem amb un drap o la seva tapa.
La deixarem fermentar 1 hora o d'un dia per a l'altre a la nevera.

  Quan hagi passat 30 minuts preescalfarem el forn a dalt i baix 250ºC.
Passat aquest hora, la tornem amassar per a treure-li l'aire. Li donem forma de "Pizza" la més prima possible,  a mi no se'm dóna molt bé, jejej!

 L'adornem com més ens agradi.
TRUQUET IMPORTANT:   Si tenim una llanda per a fer pizza amb forats al cul, la utilitzarem sense el paper d'enfornar, si no és així la possarem a la llanda de forn normal amb el paper vegetal. Hi ha baix de tot, al cul del forn l'enfornarem a 250ºC  10 minuts d'alt i baix. Ja veureu que us quedarà molt cruixent. 

Intenteu que les mides siguin exactes si utilitzeu farina blanca de qualsevol tipus, amb la integral haureu d'afegir una miqueta més d'aigua.
BON PROFIT I BONA CUINA!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario