jueves, 28 de septiembre de 2017

Casquetes de "Prat De Comte"

 Una de les receptes que més m'agraden, el de recuperar els dolços tradicionals que feien les iaies. Aquesta recepta a sigut cedida per Maite Zaragoza veïna de la meva mare on aquesta noia va fer un treball de recerca a l'institut, per cert molt interessant!
L'aiguardent és el protagonista de la recepta, on a Prat De Comte són pioners amb la seva elaboració. On també podeu visitar la seva fira que es fa al mes d'octubre i comprar el seu aiguardent.
La història de les "casquetes"era que les iaies elaboraven aquest dolç tradicional al forn de llenya. La massa us recordarà a la del pastisset l'únic que no es farceix. Porta molt d'oli.

Ingredients:

190 ml d'oli d'oliva
30 grs de sucre
60 ml d'aiguardent
300 grs de farina
Sucre per després de cuites.

 Escalfem el forn a 210º. Ficarem tots els ingredients amb un bol mesclarem o pessigarem. No es treballa d'amunt del marbre.
Li donarem la forma redoneta, farem una boleta i aplanem. Aquí els xiquets van provar de fer formes, rotlles, etc.
Enfornarem a 210º dalt i baix a l'altura mitjana del forn, també es poden fer amb ventilador. 15- 17 minuts fins que siguin roses. Després ensucrarem, ja veureu que el sucre s'enganxa de seguida.

Bon profit i bona cuina!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario