domingo, 24 de mayo de 2020

Bollets per Hamburgueses

                         Ens hem aficionat cada  divendres a fer aquest dinar. L'ingredient estrella d'aquest plat és el pa, és molt fàcil de fer només ús ocuparà un matí o una tarde. Tampoc heu d'estar damunt d'ell tot el temps, podeu aprofitar per fer altres coses. Els ingredients segur que els temiu tots per casa. Per cert!! Trieu una hamburguesa de qualitat de carnisseria de confiança si pot ser.

Ingredients

225 grs d'aigua tèbia
2 rovells d'ou
1 cullerada de llevadura granulada o llevadura amb pastilla 10 grs
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de mel o agave
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
475 grs de farina de força
1 culleradeta de sal fina



                                          Primer de tot desfarem la llevadura amb l'aigua, és un pas molt important.
Després agafarem el robot de cuina  amb les barilles, dintre del bol ficarem l'aigua amb la llevadura, els rovells d'ou, el sucre, agave i l'oli o batrem tot fins que quedi una espuma.

 Continuarem afegint la farina i ara o batrem amb l'accesori del ganxo, 2 minuts al mínim, després la deixarem reposar 15 minuts.
 Aquí afegirem la SAL, un altre pas important. O pastarem  tot 4 minuts.
 Quan la bola ens a quedat fina, la traurem del bol i la ficarem d'amunt del marbre, ens a de quedar llisa.
 Untarem el bol amb oli d'oliva li ficarem la massa i la taparem amb film. Prèviament haurem encès el forn a 50 grs, 8 minuts i ara ja el podem tancar, amb el forn semi calent ficarem el bol a dintre i la deixarem reposar 45 minuts.
 Una vegada ja a doblat el treurem del bol.
 Farem boletes d'uns 90 grs més o menys, ens an de sortir 8 panets. Les deixarem d'amunt del marbre 10 minuts tapats amb un drap.
Una vegada passat el temps agafarem una llanda de forn amb paper vegetal i ficarem els bollets que harem donat la forma amb el palmell de la mà, enfarineu-los una mica perquè no se'ns apeguin al paper. Els posarem a un lloc on no els toqui l'aire, millor lloc dintre del forn apagat.

 Una vegada ja an doblat enceneu el forn a 220º C per escalfar-lo, una vegada ja estigui el baixeu a 200ºC agafareu un polvoritzador on li fiqueu aigua i els banyeu per damunt una miqueta, li podeu ficar unes llavors de sesamo o chia. Els enforneu 20 minuts a l'altura mitjana dalt i baix, fins que siguin dauradets.
 

Ara ja els podeu disfrutar!! A dintre fiqueu-li el que més ús agradi.

BON PROFIT I BON ÀPAT!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario