martes, 9 de junio de 2015

Paella al foc de llenya.

 Té una mica de tot playa i muntanya.I el millor de tot l´oloreta amb el foc de llenya.



                                     8 persones
Ingredients:
4 llagostins,
pollastre,conill,costella de porc entre tot mig quilo,
3 calamars o una sepia
1/4 de musclos,
1 ceba,
mig pimentó roig
un grapadet de bajoques,
un trosset de porro
2 tomaques ratllades.
8 grapats d´arròs
 d´aigua ( podeu medir amb un potet l´arròs i el doble d´aigua)



L´aigua la posarem a bullir i jo li fico musclos, uns 6, mitja llima,un troçet de pimentó roig,all,julivert,porro un trosset ,mitja tomata,safrà,sal, quan arranca a bullir uns 10 minuts més.                                                      
Comencem el foc a de ser sempre amb llenya fina i  no tenir un gran foc,quasi que amb la brasa si no és axí és cremara la paella.Li fiquem oli i els llagostins els daurem per les dues bandes,els retirem del foc.
Afegim la carn i la daurarem bé.
Continuem amb el sofregit de les verdures,bajoca,pimentó,ceba,porro i tomata deixem sofregir 10 minuts,ja veieu que no hi ha foc només amb la brasa ja en té prou.

Ara fiquem el calamar en aquest cas, tornem a deixar sofregint uns 5 minuts més.

Afegirem l´arròs i també el sofregirem 2 minuts,tirarem el caldo colat que havíem preparat,triarem els musclos del caldo i els afegirem, també els llangostins i o deixarem coures 17 minuts o fins que sagi xuplat tot el caldo l´arròs.

Ara és el moment de buscar llenya fina com de les parres o de rameta d´olivera prima i donar-li canya al foc, el  just per què si no sen´s socarrara del mig.Salem si li fa falta.
I ja tenim la paella llesta per menjar,està boníssima!Encara que és una recepta que la sap fer tothom sempre hi ha alguna cosa nova que la gent no se li havia ocurregut de ficar,hi ha gent que li fica romer o llorer,o una picadeta d´all i julivert,però nosaltres la fem així i la veritat és que surten molt bones.SALUT I BON PROFIT!




No hay comentarios:

Publicar un comentario