viernes, 26 de enero de 2018

Xai al forn adobad

 Us voldria donar un consell, si teniu un dinar on voleu sorprendre algú, feu aquest Xai al forn, deixareu als invitats bocabadats. Jo el vaig fer aquest Nadal un dia amb Xai i l'altre amb pollastre i patates, que també va quedar molt bo. La família va quedar molt contenta.

Ingredients:

1 cuixa de Xai
1 llimona el seu suc
1 ceba
3 o 4 dents d'all
julivert
1 got de cava
pebre vermell dolç
pebre negre
farigola, romaní
aigua, oli, sal

 Prepararem l'adob, en un bol posem un got d'oli d'oliva, el suc de la llimona, piquem l'all, julivert i la ceba, 1 cullerada de pebre negre, 1 cullerada de pebre vermell, farigola, romaní, una cullerada de sal.
 Agafarem film i el posarem damunt el marbre farem com un quadrat amb ell, penseu que és per embolicar la cuixa de Xai així que a de ser grandet, damunt fiquem la cuixa .
 Pintem el Xai amb l'adob per totes bandes dalt i baix. Tapem amb el film, l'hem de deixar m'acerar 24 hores a la nevera.
Al dia següent escalfem el forn a 250ºC dalt i baix o ventilador , posem la cuixa 15 minuts .  Passat el primer temps obrim el forn i ruixem el xai amb el got de cava i abaixeu el forn a 190ºC, deixeu-lo coure 1 hora fins que sigui ben daurat a meitat d'aquesta cocció afegiu dos gots d'aigua.
 Aquí el vam fer amb pollastre i patates, que és fa de la mateixa manera que el xai, primer vam possar les patates i després el pollastre amb l'adob al damunt.

El teniu que provar!!  Això l'heu de jutjar vosaltres mateixos.
BON PROFIT I BONA CUINA!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario